0513-682051 of 06-10065939

Dale of Norway: Echte Noorse truien en vesten uit Noorwegen

Dale of Norway is sinds 1879 het wereldwijd het toonaangevende bedrijf in Noorse truien en vesten van de beste soorten Noorse en Merino wol.

De producten van “Dale of Norway” kenmerken zich door de hoogwaardige kwaliteit wol, perfecte pasvorm, tijdloze modellen, traditionele patronen en vooral nog origineel Noors Fabricaat. Een Noorse trui of vest van Dale of Norway is een product waar u jaren plezier van zult hebben

Het bedrijf is gevestigd in het dorp “Dale” in het westen van Noorwegen en ligt tussen steile bergen, watervallen en fjorden.

Milieuvriendelijk en duurzaam gemaakt

Deze watervallen worden gebruikt voor de energie waardoor deze milieuvriendelijk wordt gewonnen Door de koude winters heeft het bedrijf een lange historie in wol en gebreide truien en vesten.

Hun prachtige motieven zijn geïnspireerd op de schitterende natuur en rijke geschiedenis Dale of Norway maakt de hoogwaardige producten voor de sport zoals; de skisport, golfen, langlaufen, jacht, maar tegenwoordig wordt een collectie ook gekenmerkt door prachtige authentieke en moderne ontwerpen in hun traditionele design.

De modellen worden gemaakt in verschillende kwaliteiten wat u terug kunt vinden in de dikte van de garens (ook wel micron genoemd)

Noorse truien en vesten :ook lichtgewicht

Dacht men in het verleden dat Noorse truien en vesten vooral dik en zwaar moesten zijn, maakt Dale tegenwoordig ook lichtgewicht truien en vesten welke u het gehele jaar kunt dragen.

Vooral Merino wol is bekend om de zachte en isolerende maar toch vochtregulerende kwaliteit en wordt om die reden ook in sport ondergoed verwerkt.

Merino wol wordt door iedereen goed verdragen

Een extra groot voordeel is dat de Merino wol niet prikt en bijna iedereen deze wol goed verdraagt.

Geen enkel synthetisch garen kan zich meten met de Merino wol omdat het een natuurproduct is.

Daarbij garandeert Dale of Norway dat de Merino wol op verantwoorde wijze wordt gewonnen in Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland en absoluut muelesing vrij is.

Dale of Norway: waterafstotend en duurzame truien en vesten

De Noorse wol is bijzonder sterk en wordt speciaal gebruikt voor de winddichte en waterafstotende truien en vesten

Norwegian pullovers heeft om bovenstaande redenen een van de grootste collecties in Nederland van Dale of Norway.

Dit vooral omdat een trui of vest van Dale of Norway nog origineel wordt ontworpen en gemaakt in Noorwegen.

Noorse truien en vesten van Dale of Norway volop in onze collectie

Bekijk alle producten van Dale of Norway
To Top